Villa Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Villa Hangi Şehirden Alınır?

BLOG

Satılık villa ilanlarını incelediğinizde birçok farklı özelliğin öne çıktığını görürsünüz. Her ilanda öne çıkan farklı özelliklerin hangisinin bir diğerinden daha önemli olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Bu noktada bahceli villalar geniş alanlarıyla dikkatinizi çekebilir. Bu tip villalar içinde genellikle vakit geçirme alanları, havuz ve araç park alanları vardır. Diğer taraftan bazılarında kış bahçesi de olabilir. Bu alanlar olmasa bile siz de zaman içinde bahçeyi kişisel olarak şekillendirebilirsiniz. Elbette her ne kadar aklınızda basit ayrıntılar olsa da villa evleri için geniş bir alan söz konusudur. Dikkat edeceğiz noktalar ya da doğru villa seçimi için ayrıntılar önemlidir. Bu ayrıntılara geçmeden önce tam olarak nasıl bir villa ev düşündüğünüze karar verebilirsiniz.

Herkesin aklında aşağı yukarı bazı özellikleri içeren bir villa planı vardır. Bu planı önceden yazıya dökmek ya da bir uzmana aktarmak, tercih edeceğiniz villayı keşfetmenize yardımcı olur. İlgili özellikleri düşünürken villayı alacağınız konuma göre plan yapabilirsiniz. Gerek arazi koşulları gerekse iklim gibi noktalar villada deneyimleyeceğiniz yaşamı doğrudan etkiler. Ayrıca villanın merkezi bir konumda mı yoksa şehrin dışında mı olacağı da önemlidir. Bu doğrultuda villa fiyatları için de bir farklılık öne çıkar. Yine şehrin dışında kalan bölgelerde daha geniş bahçeli villalar bulabilirsiniz. Denize sıfır villa da birçok alıcının değerlendirdiği bir türdür. Bu tip villalar, denize olan yakınlıkları ile yaz aylarında keyifli bir deneyim sunmaya hazırdır.

Villa Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yazlık villa ya da sürekli içinde yaşayacağınız yapı alırken dikkat etmeniz gereken birçok nokta vardır. Bu noktaları belirleyerek doğru seçimi yapmak için araştırma sürecine geçebilirsiniz. Özellikle yazlık veya sürekli yaşayacağınız bir yapı için seçiminizi önceden netleştirmelisiniz. Yazlık yapılarda önceleyeceğiniz farklı noktalar varken dört mevsim olanlarda daha farklı ayrıntıları değerlendirme sürecinde olursunuz. Bu amaçla aşağıdaki iki farklı başlığa göre kendi kriterlerinizi düşünebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktalar öznel olacağı için genel tanımlardan uzaklaşıp kendi önem listenizi yapmanız daha sağlıklı olur.

Yazlık tercih edecekseniz şu gibi noktalar önemlidir:

  • Konumlandığı yerin denize ya da yürüyüş alanlarına uzaklığına dikkat edebilirsiniz. Yazın kullanacağınız için daha çok aktivite odaklı bir kullanım öne çıkar. Bu sebeple bu gibi yerlere yakın olmak isteyebilirsiniz.
  • Bahçede havuz olup olmaması dikkat ettiğiniz bir başka konu olabilir. Havuzun olması, her zaman suya girebilme imkanı sunduğu için keyif alabildiğiniz bir kullanım sunar. Yine burada havuzun büyüklüğü, çocuklara özel alanın olup olmadığı da bakılması gereken bir noktadır.
  • Şehre yakın ya da uzak olmasına önem verebilirsiniz. Aracınız varsa şehre uzak olması pek sorun değildir. Yine de yürüme mesafesinde bir yazlık düşünüyorsanız şehir merkezindeki seçeneklere bakabilirsiniz. Ayrıca hasta ya da çocuk gibi bakıma ihtiyacı olan kişilerle yaşamda şehre yakınlık gerekli olabilir.
  • Bulunduğu noktanın güvenliği önemlidir. Güvenlik kameralarının olup olmamasına ve çevre güvenliğine bakabilirsiniz.
  • Yapının kaç yıllık olduğu ve kullanılan malzeme kalitesi değerlendirilmelidir. Bunlara ilişkin belgeleri talep ederek doğruluğundan emin olabilirsiniz.

Dört mevsim yaşamak istediğiniz yapılarda şu detaylara dikkat edebilirsiniz:

  • Eğer çocuklu bir aile olarak kalacaksanız okullara olan yakınlık önemlidir. Bu sebeple şehir merkezinde bir yapı tercih edebilirsiniz.
  • Yapı içi ve dışı için halihazırdaki mimari plana bakabilirsiniz. Bu planın ne kadar içinize sindiğini ve ihtiyaçlarınızı karşılar nitelikte olduğunu değerlendirebilirsiniz. Yazlık yapılarda her ne kadar geçici olarak kalacak olsanız da dört mevsimde tüm yaşamın orada geçeceğini düşünerek karar vermeniz sağlıklı olur. Bu sebeple tüm ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayıp karşılamadığına bakmalısınız.
  • Kış aylarında da yapıyı kullanacağınız için kapalı havuz tercih edebilirsiniz. Bu sayede soğuk havalarda da suya girme deneyiminizi ertelemenize gerek kalmaz. Mevsim fark etmeksizin yüzebilirsiniz.
  • Kış bahçesi gibi küçük detaylara sahip olan bir yapıda yaşamak isteyebilirsiniz. Bu noktayı kriterlerinize ekleyerek seçim yapabilirsiniz.

Villa Hangi Şehirden Alınır?

Villa satın almak istediğinizde önünüze birçok şehir seçeneği çıkar. Bu şehirler arasında tercih yaparken öncelediğiniz farklı kriterler olabilir. Örneğin villa yazlık dönemde ihtiyaçlarınızı karşılaşın istiyorsanız Akdeniz ve Ege bölgelerine bakabilirsiniz. Dört mevsim yapılarda ise bütçenize, şehrin merkezinde olup olmamasına ve ev sakinlerine göre karar verebilirsiniz. Bodrum villa fırsatları, bu noktada yazlık ve dört mevsim değerlendirebileceğiniz seçenekler içerir. Muğla’nın gözde ilçelerinden olan Bodrum’da satılık villa çeşitleri oldukça fazladır. Bu yapılar arasında seçim yaparken yine şehrin merkezini ya da yayla gibi yüksek bölgeleri değerlendirebilirsiniz. Daha çok yazlık kullanım için Bodrum’un yüksek noktaları avantajlı olabilir. Fakat deniz odaklı bir yapı düşünüyorsanız bütçenize uygun deniz kenarındaki seçeneklere bakabilirsiniz.

Satilik müstakil villa baktığınız bölgeler arasında Fabay Adabükü satılık villa fırsatlarına bakabilirsiniz. Bodrum Adabükü koyunda yer alan bu fırsatlar, denize yakınlığı ve doğa ile iç içe oluşlarıyla dikkat çekicidir. Temiz ve dalgasız bir denize sahip olan koyda, çocuklu aileleri eşsiz bir deneyim bekler. Bu bölgede alacağınız yapıları dört mevsim ya da yazlık olarak kullanabilirsiniz. Fabay Adabükü kiralık yapıları, satın almadan önce deneyimleyerek çevreyi gözlemleyebilirsiniz. Yalnızca şehir merkezine uzak olmaları nedeniyle kurumsal noktalara erişim güç olabilir. Yine de aracı olanlar ve çocuk sahibi olmayanlar dört mevsim değerlendirebilir.

Ortalama Villa Fiyatları Nedir?

Havuzlu ev satın almak istediğinizde her şehirde farklı yapılarda seçenekler öne çıkar. Bu seçenekleri değerlendirirken belirlediğiniz bütçeye göre bir değerlendirme sürecinde olursunuz. Yapının fiyat aralığını etkileyen faktörler arasında ise konum, bahçenin genişliği, havuzlu olup olmaması, denize yakınlık, güvenlik, oda sayısı ve diğer noktalar vardır. Ayrıca villa seçerken kimlerle kalacağınızı düşünerek karar vermeniz gerekir. Bu kararı verirken konum büyük ölçüde etkili olur. Örneğin şehir merkezindeki yapılar daha yüksek fiyatlarda seyrederken şehrin dışına çıktıkça bu fiyatlarda nispeten azalma görülebilir. Tabii deniz kıyılarında yine şehre uzak olsa da görece daha yüksek fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla başta konum kriterini eleyerek sürece başlayabilirsiniz. Bu sayede yaşamak istediğiniz yapı için bütçeniz aşağı yukarı belli olacaktır.

Yapı için konuma karar verdikten sonra diğer kriterlerle fiyatlarda değişimler gerçekleşir. Genellikle kullanılan malzeme, yalıtım, enerji üretim sistemleri ve su deposunun olup olmaması gibi kriterler yapı fiyatında değişimlere neden olur. Fakat deniz kıyısında ya da denize yakın bir noktada villa almak isteyenler için fiyatlar en düşük 10 milyon TL başlangıca sahiptir. Elbette bu fiyat başlangıcı Bodrum satılık villa seçenekleri için farklı konumlarda daha yüksek seyredebilir. Genellikle Bodrum’da talebin yüksek olması ve gözde bir tatil beldesi olması, fiyatların yüksek noktalarda olmasını etkiler. Dolayısıyla Bodrum’da havuzlu ev satın almak istiyorsanız en az 15 milyon TL’den başlayan fiyatlardaki seçeneklere bakabilirsiniz. Elbette bu seçenekler merkezi noktalarda olmasına, denize yakınlığa ya da diğer kriterelere göre aşağı veya yukarı bir fiyatta olabilir. Bütçenizi belirleyip araştırma yaptığınızda daha doğru sonuçlarla karşılaşarak değerlendirme sürecine geçebilirsiniz.

DİĞER BLOGLAR

Arama

Bilgi Alın